miercuri, 25 octombrie 2017

Energia Negativa

         

               Nimic nu este mai deprimant decat sa fiti inconjurati de oameni negativi, care aspira la energia dumneavoastra (buna). Pentru a tine piept acestui camp energetic nefast, iata cateva moduri de a nu va mai lasa coplesiti si de a opri aceste energii nefaste. Explicatii.
Oamenii negativi si care se plang sunt aspiratoare de energie care trebuiesc oprite! De cate ori nu v-ati simtit epuizati sau chiar “goliti” dupa lungul monolog al unei persoane deprimate si smiorcaite care a petrecut trei ore plangandu-se de micile sale griji cotidiene? Da, ni s-a intamplat tuturor, cel putin odata, sa fim confruntati cu o persoana care vede totul in negru. De altfel, un studiu american publicat in Psychological Science a demonstrat recent ca persoanele depresive ar fi mai putin receptive la culori. De fapt, se pare ca persoanele sub influenta unei emotii negative intense determina mai greu anumite culori (in special albastru-galben) datorita lipsei de dopamina. Acest hormon al fericirii joaca deasemenea un rol important la nivelul retinei mai ales in perceperea culorilor din axa albastru - galben.
Bineinteles, ni se intampla sa simtim compasiune sau chiar empatie, pentru ca noi putem resimti suferinta si emotiile persoanei din fata noastra, ca si cum ele ar fi ale noastre. Este pe deplin uman. Doar ca, noi absorbim energia oamenilor care ne inconjoara, ceea ce poate avea un impact fizic, mental si spiritual…Este natural sa dam un sprijin emotional oamenilor care sunt aproape de noi, dar trebuie sa stim la fel de bine sa ne protejam de persoanele care abuzeaza de intelegerea noastra.
Iata cateva modalitati de a inceta sa absorbim energia negativa:

Invatati sa luati distanta. Oamenii care sa plang fara incetare sunt adevarate aspiratoare de energie pozitiva. Trebuie deci sa incercam sa ii tinem la distanta fara sa-i ignoram sau sa ne aratam indiferenti la durerile lor. Este important sa ne aratam prezenti pentru cei care au nevoie de noi dar la un moment dat trebuie sa stim cum sa ne protejam. Aceasta tendinta de a fi “afectat” de grijile altora este deasemenea revelatoare pentru perceptia pe care o au altii despre dumneavoastra (efectul oglinda). Cu cat va veti simti mai afectat de ceea ce va povestesc altii cu atat va veti simti mai “dependent” de complimentele celorlalti, pentru ca aveti nevoie ca toata lumea sa gandesca de bine de dumneavoastra si actiunile dumneavoastra. Insa ar trebui sa stiti ca nu toata lumea este ca dumneavoastra si nu poate deveni ca dumneavoastra. Invatati sa va iubiti mai intai si pastrati distanta de oamenii care nu vor (intotdeanua) binele.

Tineti ‘vampirii’ la distanta. Cunoastem cu toti in anturajul nostru “vampiri” de emotii, care vin sa suga energia noastra vitala pentru a ne transforma in zombi deprimati. Acest tip de profil este foarte puternic si extrage din noi fortele de care are nevoie pentru a ne lasa apoi intr-o stare mai rea decat a lor. Acesti oameni vor fi primii care sa bata la usa dumneavoastra atunci cand vor avea nevoie de o ureche atenta pentru a-si incarca bateriile (si a le goli pe ale dumneavoastra) si nu vor fi neaparat disponibili in momentul in care veti avea nevoie de ajutorul lor. Amintiti-va ca rolul dumneavoastra nu este de a rezolva problemele altora. Daca aceste persoane nu sunt capabile sa se ajute pe ele-insele, nu aveti dumneavoastra de ce sa purtati povara pentru ele.

Sa stii cand sa spui NU. Invatati sa va fixati limite. Bineinteles, sa spui Nu cuiva este considerat ce nepoliticos dar nu sunteti obligati sa justificati aceasta alegere persoanei din fata dumneavoastra. Daca nu va simtiti respectat, ridicati-va pentru a impune respectul.

Sa stii sa-ti acorzi timp. Este important sa stii sa-ti acorzi timp pentru tine, departe de toata lumea. Astfel, veti putea se va concentrati mai bine pe propriile ganduri si dorinte. Lucruri simple cum ar fi: ramaneti mai mult in pat dimineata pentru a va asculta vocea interioara, o baie buna sau pur si simplu o plimbare in natura…Trebuie sa privilegiati momentele de reconexiune cu dumneavoastra. Va veti da seama ca la scara universului nu suntem decat un graunte de nisip si ca viata continua intotdeauna, cu sau fara problemele cu care ne intalnim in fiecare zi.

Asumarea responsabilitatilor. Sunteti singura persoana responsabila pentru ceea ce simtiti si pentru emotiile dumneavoastra. Atunci cand preluati responsabilitatea emotiilor, va veti elibera de influenta pe care o pot avea altii asupra dumneavoastra. Veti castiga in forta emotionala, in acest mod, fiind mai rezistent, imbunatatindu-va increderea in dumneavoastra si crescandu-va stima de sine. Invatati sa fiti pozitivi in cotidian. Atunci cand veti avea ganduri negative invatati sa le lasati sa plece. Si notati ca un simplu strigat poate fi cel mai bun remediu pentru a indeparta o emotie negativa.

Un comentariu:

  1. MĂRTURIE: PACT CU DIAVOLUL
    Alo. Te-am contactat în urma cercetărilor tale cu privire la Pactul meu
    forum unde sunt administratorul împărtășesc experiența mea cu tine. Am
    a făcut Pactul acum 12 ani datorită templului spiritual care m-a ajutat
    fă. De când am făcut-o, Sunt fericit cu soția mea și cu mine
    copil.
    Mănânc ce vreau și beau ce vreau. Călătoresc peste tot sau am
    vrei în lume. Nu mai trebuie să lucrez pentru a câștiga bani.
    bani. pentru că companiile mele produc deja destui bani pentru mine. dacă tu
    de asemenea, doriți să faceți ca mine contactați templul spiritual în acest sens
    adresa: espiritualtemplo@gmail.com

    RăspundețiȘtergere