marți, 3 octombrie 2017

Cum va arata viitorul.

   
 
 Ne-am gandit cu totii, si nu doar o data, cum va arata viitorul, ce anume se va schimba in bine, ce lucruri vor inceta sa existe si odata cu disparitia lor cum se va schimba modul nostru de viata. Devine tot mai clar faptul ca existenta noastra ca indivizi si ca specie este strans legata de evolutia tehnologiei, cel putin in etapa actuala. Lumea s-a schimbat enorm in ultimii 50 de ani si va continua sa o faca intr-un ritm din ce in ce mai rapid si cu consecinte din ce in ce mai importante pentru noi. Nu putem sti exact ce ne rezerva viitorul insa cateva previziuni sunt posibile:

      In viitor contactul interuman va fi din ce in ce mai rar.

      Oamenii nu vor mai face sex intre ei, cel mai probabil rolul va fi luat de roboti. Aceasta industrie deja exista si probabil va avea o cresere importanta.  Persoanele  singure vor prefera, din comoditate sau datorita altor factori psihologici, sa-si achizitioneze acest tip de “partener”

      Energia va fi foarte ieftina si probabil verde

      Metodele de stocare, obtinere si convertire a energiei solare vor deveni atat de avansate incat aceasta va deveni probabil principala sursa de energie a umanitatii. Desigur, in zonele mai putin expuse energiei solare va fi dezvoltata tehnica eoliana si a captarii energiei valurilor precum si alte noi tipuri alternative.

      Nu va mai exista lipsa de alimente

      Inca exista tari unde, datorita conditiilor economice sau concflictelor armate, populatia se confrunta cu lipsa acuta a mijloacelor primare de existenta. Acest lucru se va schimba datorita modificarii genetice a culturilor si crearii de super specii mult mai rezistente la secete si daunatori.

      Multe boli vor fi eradicate.

      Daca acum 25 de ani SIDA era incurabila, astazi se poate trai confortabil datorita pregresului medicinei. Descoperiri in domeniul geneticii vor face ca multe din bolile secolului 21 sa poata fi eradicate. Diabetul si cancerul vor fi cateva dintre acestea.

      Vom intra intr-o era digitala totala.

       Totul va fi conectat la internet, aparatele casnice vor putea fi programate vocal, masinile, casele, diverse utilaje vor putea fi programate pentru sarcini independente. Desigur atacurile cibernetice vor cu atat mai grave.

      Transportul aerian electric va inlocui transportul la sol.

      Ingineria aerospatiala, noile tehnologii pentru baterii si faptul ca  transportul aerian de mici dimensiuni nu necesita o infrastructura costisitoare (nu e nevoie de sosele sau autostrazi) vor asigura suprematia vehiculelor electrice aeriene.

      Ingineria genetica va fi capabila sa creeze versiuni mai bune ale noastre.

      Probabil ca in decurs de cateva decenii cunoasterea genomului uman va progresa atat de mult incat nu vor mai exista boli transmise genetic, se va putea alege sexul sau vor putea fi create anumite caracteristici ale viitorului copil(ex. ochi albastri).

      Vor fi create instrumente de traducere instantanee.

      Vor fi create dispozitive de traducere universala, care vor permite oamenilor sa treaca peste barierele de limba, permitand oamenilor sa comunice indiferent de dialectul zonei unde se afla.





     
     
     





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu