miercuri, 4 octombrie 2017

7 Mituri despre diavol



  “Cel care asteapta ca pe lumea aceasta diavolii sa umble cu coarne, iar nebunii cu clopotei, va fi intotdeauna prada sau jucaria lor”- Arthur Schopenhauer.
      Inca de la inceputul timpurilor exista in lume o lupta a binelui impotriva raului, prezenta acestuia – adica a lui Lucifer, Satan sau Beelzebuth,cum a fost denumit - fiind recunoscuta in intreaga istorie a umanitatii. Insasi Biblia este construita pentru a releva aceasta lupta, incepand de la greseala primilor oameni, cand diavolul ispiteste femeia si prin aceasta omul este izgonit din rai si pedepsit la foame, boala, suferinta si moarte dar in acelasi timp i se promite un salvator, care va veni in persoana fiului lui Dumnezeu, Mantuitorul Iisus Hristors.
      Deoarece de-a lungul timpului existenta diavolului a trezit imaginatia multor popoare, inca din vechime a aparut o cantitate impresionanta de povesti, povestiri, folclor, mituri si ipoteze avand in centrul lor diverse aspecte ale infatisarii, aparentei, si modului de a actiona al necuratului. Iata cateva din aceste mituri.
         1.Oamenii pot face pact cu diavolul. Tineretea vesnica, cunoasterea, banii sau dragostea sunt lucruri pentru care , in anumite miturisi povesti, anumite persoane isi vand sufletul diavolului. Insa aceasta nu este de fapt o intelegere, oamenii nu vor obtine de fapt nimic, condamnarea lor fiind mult mai grava decat lucrurile pe care le-ar putea obtine.   
     2.Diavolul are coarne. Filmele si ilustratiile grafice au produs o imagine generala a diavolului in care acesta are coarne, furca si o pelerina rosie. Aceasta descriere se bazeaza pe folclorul medieval si nu pe Biblie. De fapt Biblia ne spune ca diavolul este un maestru al deghizarii si poate aparea in foarte multe forme, inclusiv ca un inger. Multi nici nu recunosc ca diavolul exista pentru ca acesta este foare viclean. El apare de multe ori chiar in cadrul reuniunilor religioase si ii inseala chiar pe crestini.
        3.Satana este pretutindeni. De fapt diavolul nu are aceasta putere, doar Dumnezeu fiind omniprezent. Satana si-a trimis legiunile de  demoni in diverse parti ale lumii insa el nu poate urmari oamenii tot timpul. Cei care cred in Hristos sunt mai greu reperat si vor fi ispititi mai putin de necurat.
         4.Diavolul este de vina pentru tot raul din lume. Foarte multi crestini traiesc cu idea ca diavolul i-a impins sa pacatuiasca, ceea ce este un lucru fals. Fiecare are un liber arbitru si trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru actele sale, nelasandu-se amagit de usurinta cu care poate trece pacatele sale pe seama influentei diavolului.
       5.Diavolului ii este frica de apa sfintita, cruce si icoane. In multe filme diavolul este respins, in cadrul ritualurilor de exorcizare, cu ajutorul unui crucifix si a apei sfintite. Demonii urla in chinuri cand preotii rostesc texte in latina iar lucrurile incep sa se roteasca prin incapere. Insa nu este chiar asa. Satana nu se teme de oameni care cred in Dumnezeu si de simboluri ale credintei, el poate aparea chiar in jurul lacasurilor de credinta, atat timp cat oamenii din interiorul lor nu cred cu adevarat in Dumnezeu.
      6.Diavolul traieste in iad. Multe povesti populare arata ca Satana isi conduce activitatea diabolica de undeva din mijlocul flacarilor iadului, insa nu asa se petrec lucrurile in Biblie. Satana este descris ca “domnul puterii vazduhului” deoarece el isi desfasoara activitate dintr-un loc aflat la o distanta cereasca. Dumnezeu a spus ca iadul a fost pregatit diavolului si ingerilor lui, iar dupa judecata finala acestia vor fi aruncati in iazul de foc si pucioasa unde vor fi chinuiti zi si noapte in vecii vecilor iar Satana se teme de acest lucru.

        7.Diavolul este atotputernic. Crestinii i-au atribuit diavolului mult mai multa putere decat acesta are in realitate, de fapt Biblia ne spune ca daca impartasesti cu adevarat credinta in Dumnezeu nu trebuie sa-ti fie frica de Diavol, pentru ca acesta nu te poate atinge. 


Un comentariu:

  1. MĂRTURIE: PACT CU DIAVOLUL
    Alo. Te-am contactat în urma cercetărilor tale cu privire la Pactul meu
    forum unde sunt administratorul împărtășesc experiența mea cu tine. Am
    a făcut Pactul acum 12 ani datorită templului spiritual care m-a ajutat
    fă. De când am făcut-o, Sunt fericit cu soția mea și cu mine
    copil.
    Mănânc ce vreau și beau ce vreau. Călătoresc peste tot sau am
    vrei în lume. Nu mai trebuie să lucrez pentru a câștiga bani.
    bani. pentru că companiile mele produc deja destui bani pentru mine. dacă tu
    de asemenea, doriți să faceți ca mine contactați templul spiritual în acest sens
    adresa: espiritualtemplo@gmail.com

    RăspundețiȘtergere