vineri, 27 octombrie 2017

Ce Este de Fapt Norocul



Sunteti norocosi in viata? Haaa…va vad deja reactionand la aceasta intrebare in diferite moduri: un pic, ca toata lumea, sa spunem ca sunt nascut sub o stea norocoasa, cu siguranta, absolut deloc - pot fi tot atatea raspunsuri. Insa adevarata intrebare este aceasta: de ce unii au sansa iar altii sunt ghinionisti in viata? Care sunt elementele care vor juca in favoarea voastra, care va vor proiecta intr-o viata agreabila, unde totul este lapte si miere si in care sunteti fericit?
Ce anume atrage sansa in viata dumneavoastra? La prima vedere, pare dificil de raspuns la aceste intrebari. Totusi, numeroase indicii ne pot permite sa avansam cateva raspunsuri. Va propun sa studiem cateva fraze pe care le auzim in mod regulat pentru a intelege cum functioneaza acest fenomen pe care-l numim sansa sau noroc.

Viitorul surade indraznetilor. Este totusi un concept interesant. El ar putea sugera ca oamenii care nu iau taurul de coarne nu atrag sansa si deci vor avea un viitor foarte putin glorios. Este un principiu foarte important in realitate. Cu totii avem oportunitati in viata, da absolut toti. Insa le acordam atentie sau nu. Luam riscul de a profita de ele sau nu. Facem totul pentru ca aceste oportunitati sa devina realitate in viata noastra sau nu. Da, este adevarat. Cu cat veti face mai putine eforturi pentru a va imbunatati viata, cu atat ea nu se va imbunatati. Ne este nevoie sa fim genii ca sa intelegem asta. Stiati ca majoritatea persoanelor care ajung in posturi foarte important sunt aceia care erau asezati in fundul clasei cand erau tineri? Studiile au aratat ca sunt mai capabili sa-si asume riscuri si sa acceada deci la posturi interesante si bine remunerate. Bine, este evident ca majoritatea sufera esecuri inainte de a reusi, dar n-a existat niciodat omleta fara oua sparte.

A fi la locul potrivit in momentul potrivit(si viceversa). Vedeti concordanta cu paragraful de mai sus? Nici intr-o mie de ani!! Lasati-ma sa va lamuresc pentru ca nu vedeti unde vreau sa ajung. Dupa un succes, apropiatii sau prietenii va intreaba probabil “Dar cum ai facut de ti-a iesit asa bine? Pentru a ajunge acolo? Pentru a realiza asta? Intrebare la care raspundeti: “Am fost la locul potrivit in momentul potrivit”. Insa ceea ce este bine sa priviti mai atent este faptul ca ati fost mai multi in acelasi loc, in acelasi moment si totusi doar dumneavoastra ati tras spuza pe turta. De ce? Pai indrazniti inca sa ma intrebati de ce? Pentru ca ati fost curajos!!! Pentru ca ati luat taurul de coarne si nu l-ati mai lasat. Deci este sansa sau nu este sansa?

Legea seriilor. Legea seriilor corespunde mai multor evenimente de acelasi tip, care se produc intr-un interval de timp foarte scurt. Putem spune ca este acelasi lucru cu “Niciodata 2 fara 3”(adica un lucru care s-a produs de doua ori se va produce si a treia oara). Aceasta replica m-a facut intotdeanua sa zambesc. Din ce motiv exista legea seriilor? Iata un exemplu: Ce se intampla cand patiti un eveniment neplacut? Reflexul pe care-l avem cu totii, si este uman sa-l avem, este de a ne fi frica ca evenimentul sa nu se repete. Insa putem face o adevarata fixatie in anumite cazuri…Si dupa parerea dumneavoastra, este probabil ca un eveniment sa se intample cand ne concetram asupra lui cu toate fortele noastre sau atunci cand suntem detasati? Cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda….Mintea noastra va atrage spre noi exact la  ceea ce ne gandim mai mult si astfel ne vom regasi din pacate in legea seriilor care risca sa ne aduca inca o data evenimentul in cauza. Bineinteles, am vorbit despre un exemplu negativ, pentru ca are mai multa greutate, insa exemplul poate merge si in sensul celalalt. De unde interesul de a fi pozitiv de fiecare data…Deci, legea seriilor releva sansa sau nu?
Norocul incepatorului. Incepatorul este prin definitie acela care debuteaza si care nu cunoaste inca domeniul in care se investeste. In ziua in care vi s-a pus o mingie de basket in mana pentru prima data si vi s-a cerut sa aruncati la 3 puncte, doua situatii sunt posibile: -Marcati si considerati asta ca noroc, explicat prin sansa incepatorului; -Nu marcati si va ganditi deci ca nu sunteti facut pentru acest sport, chiar daca ati fost aproape. Dupa parerea mea exista doua tipuri de incepatori: acela care este norocos si acela care este ghinionist. Cel care este norocos este acolo pentru placerea descoperirii si pentru a face maxim pentru a progresa. El nu isi pune lui insusi o presiune inutila. Stie ca are tot timpul sa dovedeasca dar va progresa in ritmul lui si cu dorinta de a merge mai departe. Ghinionistul este cel care nu va marca pentru ca stia dinainte ca nu va ajunge sa marcheze. El crede ca soarta ii este tot timpul potrivnica si se gandeste ca nu este dotat pentru a deveni cineva important. Insa atunci, sansa intre cei doi jucatori in timpul jocului, este doar starea de spirit care difera?
Intamplarea face lucrurile. Lucrurile se intampla din intamplare? Care este starea noastra de spirit vis a vis de intamplare? Ne gandim ca intamplarea ne pune intotdeauna in pericol? Fiecare cu modul lui de a vedea lucrurile. Intamplarea nu pune intotdeauna lucrurile in ordine la prima vedere. Dar trebuie sa vedem asta ca pe o provocare. Viata nu este roza si minunata in permanenta. Viata inseamna si sa intalnesti etape complexe si neplacute intr-un prim stadiu dar care se pot dovedi extrem de utile la sfarsit. Hasardul vietii inseamna si sa accepti ca ti se pot intampla si evenimente neprevazute. Dar nu totul se intampla la voia intamplarii. Foarte adesea, atunci cand viata ne pune bete in roate, exista un motiv. Si acest motiv va va face sa va maturizati daca veti face lumina asupra lui.
Sansa, o problema de abordare? In sfarsit, veti decide singuri daca vreti sa integrati factorul sansa in viata dumneavoastra. Personal, nu cred in sansa dar fiecare are punctul lui de vedere. Sunt de acord cu faptul ca ne putem naste intr-un mediu mai mult sau mai putin bun, dar asta este o cu totul alta istorie. Cu toate acestea viata este o serie de oportunitati de care putem profita sau nu. Fiecare oportunitate de care profitam va fi o posibilitate de evolutie si de imbunatatire a vietii noastre. Sunteti deci un norocos in viata?

Un comentariu:

  1. MĂRTURIE: PACT CU DIAVOLUL
    Alo. Te-am contactat în urma cercetărilor tale cu privire la Pactul meu
    forum unde sunt administratorul împărtășesc experiența mea cu tine. Am
    a făcut Pactul acum 12 ani datorită templului spiritual care m-a ajutat
    fă. De când am făcut-o, Sunt fericit cu soția mea și cu mine
    copil.
    Mănânc ce vreau și beau ce vreau. Călătoresc peste tot sau am
    vrei în lume. Nu mai trebuie să lucrez pentru a câștiga bani.
    bani. pentru că companiile mele produc deja destui bani pentru mine. dacă tu
    de asemenea, doriți să faceți ca mine contactați templul spiritual în acest sens
    adresa: espiritualtemplo@gmail.com

    RăspundețiȘtergere